Palvelut

Uni Horsen tila

Hevoset – luonto – voimautuminen

Hevosilla on suuri viisaus, josta voimme oppia ja ammentaa. Voidessaan hyvin hevoset auttavat meitä ihmisiäkin voimaan hyvin ja löytämään itsellemme tärkeitä asioita. Ne voivat olla pieniä ratsastuksellisia ”säätöjä” tai vaikkapa suurempia, elämää selkeyttäviä oivalluksia.

Luonnolla, kuten hevosillakin, on meihin ihmisiin rauhoittava vaikutus. Pelkästään luonnossa oleskelu auttaa ihmistä rentoutumaan ja olemaan läsnä. Ohjatussa toiminnassa luonnossa tai hevosen kanssa voidaan ohjata ihmistä haluttuihin tavotteisiin. Ehkä toivotaan lisää luovuutta, stressin hallintaa tai halutaan rauhoittua kiireisen elämänmenon keskellä.

Voimautuminen tapahtuu kuin itsestään ohjatuissa tapaamisissa luonnossa tai hevosen kanssa. Ohjauksella voidaan vaikuttaa toivottujen tavotteiden saavuttamiseen tai luoda tilanteesta kauaskantoisesti rauhoittava, stressiä vähentävä. Mitä kaikkea voidaan tehdä, riippuu osallistujista. Kullekin luodaan omanlainen hetki, kohtaaminen luonnon tai eläimen kanssa. Toiminta voi olla myös kutouttavaa.

Katso ratsastus ja maastakäsin työskentely täältä.

Toiminta – aina jotain uutta

Ohjatussa toiminnassa, oli se sitten ratsastusta, luonnossa toimimista tai mitä vain, luodaan tahtotila, johon pyritään jossain sovitussa ajassa. Tunnit tai tapaamiset suunnitellaan tahtotilan mukaan. Kuitenkin jokaisella tunnilla tai tapaamisella löydetään jotain uutta itsestä tai ympäröivästä maailmasta. Uusia elämyksiä voi olla määrättömästi ja ohjatusti ne tavoitetaan turvallisesti ja uutta oppien.

Olemme yksilöitä, niin ihmiset kuin eläimetkin ja toimintamme on myös yksilöllistä. Jokainen tapaaminen on yhtä erityinen kuin itsekin olemme.