Yhteys sinun ja hevosen välillä

Pysähdy hetkeksi kuuntelemaan. Kuuntele ensin, mitä sinun sisälläsi kuuluu. Sitten ulkopuolellasi. Vasta sen jälkeen kuutele rauhassa, millainen yhteys sinulla on hevosen kanssa. Tuntuuko, ettei mitään tapahdu tai onko jo selkeä kommunikointiyhteys olemassa? Se on todella hyvä! Koska kummassakin tapauksessa olet onnistunut pysähtymään.

Ihmisen tahti elämässä on todella nopea hevosen rytmiin nähden. Hevonen on paljon enemmän ”zen” kuin ihminen yleensä. Ihmisen nopea ajatuksen virta ja takertuminen yhden asian huomioimiseen voi olla todella hektistä. Jopa tuntua hevosesta kaoottiselta. (Tosin kaaos on elämän perusolemus, vaikka ihmisen mieli sen usein mieltää jollain tasolla negatiiviseksi.)

Pysähtymällä, hidastamalla askelta tai voikka hiljentymällä kuuntelemaan voi lähentyä hevosen kanssa helposti ja usein yllättävän nopeastikin. Kun olet uskaltanut pysähtyä, voit alkaa kuulostella ja muistella, millainen tunnetilasi on useimmiten hevosen kanssa… Millainen on tuttu tunne, kun olet hevosten lähellä vai onko olo, ettei mikään tunne tunnu tutulta tai kytkeydy mielessäsi tuohon tilanteeseen? Taas kaikki ovat täysin oikeita vastauksia!

Nyt voit alkaa rakentaa juuri sellaista tunnetilaa, jonka haluat tuohon tilanteeseen. Onko hevosystäväsi ehkä ihana, suloinen, kultainen, maailman paras poni? Tässä kohtaa kannattaa tunnistaa se juuri itselleen luontaisin asia ja sen tunnetila. Minulla se on puhdas rakkaus ja kiitollisuus. Varmasti niiden sekoitus. Sen tunnetilan voi opetella lisäämään kohtaamiseen hidastamisen lisäksi. Kannattaa ainakin kokeilla. Vain kokeilemalla voi löytää oman juttunsa!

Yhteys rakentuu hevosen kanssa siis hidastamisesta, siitä, että pääsee samalle ”aaltopituudella”. Ja siihen lisätään tunne. Voit lisätä oikeastaan mitä vaan tunnetta, mutta sen on tultava sydämestäsi. Siksi sinun kannattaa aloittaa jollain itsellesi tutulla, mukavalla tunteella. Hevonen kyllä kertoo, kuinka onnistut!

Meillä pääset harjoittelemaan yhteyttä hevosen kanssa Hevosmeditaatiossa ja yksityisissä valmennuksissa. Nimittäin välillä voi tuntua vaikealta samaan aikaan löytää itsestään tunteita ja tarkkailla hevosen reaktioita. Joskus voi myös käydä niin, että hevonen huomaa tilaisuutensa tulleen ja antaakin tulla koko laidallisen mielipiteitään ja kokemuksiaan, jotka ovat jääneet syystä tai toisesta sanoittamatta. Silloinkin voit olla kiitollinen valmentajan turvallisesta seurasta!

Alkuun pääsemiseksi et tarvitse kuin hetken aikaa ja rauhaa omassa mielessäsi. Hevonen kyllä opastaa sinua. Kuuntele sitä ja intuitiotasi. Sydämellisiä hetkiä itseäsi ja hevostasi kuunnellen!

PS. Henkilökohtaisen valmennuksen saat varattua olemalla rohkeasti yhteydessä!

P.P.S. Jos haluat sähköpostiisi lisää ajatuksia, klikkaile listallemme täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *